Tészta:
300 g liszt
50 g kakaó
250 g cukor
4 tojás
150 ml langyos kávé
250 ml joghurt
150 ml olaj
2 kiskanál sütőpor
1 kiskanál szódabikarbóna
csipet só
Krém:
800 ml tej
3 csomag tejszín ízű pudingpor
12 kanál cukor
500 ml tejföl
200 ml tejszín
Teteje:
150 g csokoládé
5 dkg vaj
50 ml tejszín
A tésztához a száraz hozzávalókat a cukor kivételével összekeverjük. A tojásokat a cukorral kicsit kihabosítjuk, majd jöhet a kávé, olaj és a lisztes keverék. Folyékony masszát kapunk. Sütőpapírral bélelt, 29×42 centiméteres tepsibe öntjük, és 180°C-on, körülbelül 25-30 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, közben a krémet elkészítjük. Szokásos módon elkészítjük a pudingot, és még melegen hozzákeverjük a tejfölt. Amikor kihűlt, kemény habbá vert tejszínt adunk hozzá. A piskótát kettévágjuk és megtöltjük a krémmel. A tetejére olvasztott csokoládét vajjal és tejszínnel keverünk össze.
Kenderesi Magdolna Judit receptje.