Tészta:
40 dkg porcukor
8 evőkanál forró víz
8 db tojás
25 dkg liszt
1 sütőpor
1 evőkanál holland kakaópor
Krém:
0,5 l tej
5 evőkanál liszt
25 dkg vaj
20 dkg porcukor
kókusz reszelék
vaníliás cukor
Öntet:
15 dkg margarin
15 dkg cukor
2 evőkanál tej
2 evőkanál holland kakaópor
A porcukrot kikeverjük a forró vízzel, egyenként hozzáadva a tojások sárgáját. A liszttel elkeverjük a sütőport és a kakaóport, majd a cukros masszához adjuk, végül óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot. Sütőpapírral bélelt, 40 x 40 cm-es tepsiben tűpróbáig sütjük. A tejből és a lisztből pépet főzünk, kihűtjük, majd hozzáadjuk a porcukorral habosra kevert vajat. A tésztát fánkszúróval kiszúrkáljuk, kettőt a krémmel összeragasztunk, majd bevonjuk krémmel és kókuszreszelékbe forgatjuk. Tetejére csokiöntetet főzünk.
Nagyfejeő Andrea receptje.