RÁKÓCZI KRÉMES



Ajánld ismerőseidnek!




 


  Tészta:

40 dkg liszt
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
1 csomag sütőpor
4 tojássárgája
kevés tejföl
Túrótöltelék:

50 dkg túró
1 csomag vaníliás cukor
15 dkg kristálycukor
3 tojás
1 citrom reszelt héja
2 dl tejföl
Krém, hab és díszítés:

1 csomag krémes por
habtejszín
csokoládédara





A tésztát a hozzávalókból összeállítjuk. A töltelékhez a 3 tojássárgáját kikeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, citromhéjjal, tejföllel és a túróval. A tojásfehérjét felverjük kemény habbá, majd a töltelékbe lazán beleforgatjuk.
A tésztát kétfelé vesszük, kinyújtjuk. Az egyiket a tepsibe helyezzük, ráhalmozzuk a tölteléket, és ráhelyezzük a másik lapot. Megsütjük. Ha kész van, kihűtjük. Krémesporból a tasakon található előírás szerint elkészítjük a krémet, és a tésztára kenjük. Tetejére tejszínhabot simítunk, majd megszórjuk csokidarával.

Molnár Andrea receptje.