Tészta:
40 dkg liszt
15 dkg cukor
18 dkg vaj
4 tojássárgája
csipet só
pár evőkanál tej
Dióhab:
6 tojásfehérje
csipet só
22 dkg cukor
30 dkg dió
Krém:
8 dl tej
2 cs csokoládés pudingpor
2 evőkanál kakaópor
2 tojássárgája
20 dkg vaj
20 dkg porcukor
A tésztához, vegyítsük össze a lisztet a cukorral és a sütőporral, morzsoljuk el benne a vajat és gyúrjuk össze annyi tejjel, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. Osszuk 3 egyenlő részre majd folpacka csomagolva, tegyük 1 órára hűtőbe. A krémhez, keverjük simára a tojássárgáját és a pudingport 1 , 5 dl tejjel, a maradék tejet forraljuk fel, majd állandó kevergetés mellett, öntsük hozzá a pudingos keveréket és főzzük sűrű krémmé. A vajat keverjük habosra a cukorral és a kakaóval, majd habosítsuk tovább a kihűlt pudinggal. A diót vegyítsük össze a cukorral, a fehérjét verjük habbá a sóval és lazán forgassuk össze a cukros dióval. A tésztagombócot lisztes felületen nyújtsuk ki és simítsuk egy sütőpapírral bélelt, kb 20 x 32 cm – es tepsibe. Simítsuk rá a diós hab 1 / 3 – át és tegyük a 180 °C – ra előmelegített sütőbe kb 15 – 18 percre. ( akkor jó, ha a diós hab színt kap ). A többi tésztával is így járjunk el. Ha a tésztalapok kihűltek, töltsük be a krémmel és egy éjszakán át hagyjuk összepuhulni.