Tejfölös krémpite



Ajánld ismerőseidnek!



 


  Egyszerű hozzávalókból, nagyszerű süteményt ! Gyorsan elkészül, a tésztát akár előző este is összeállíthatjuk, jól szeletelhető és nagyon finom – igazi nagymamaféle sütemény.

Tészta: 40 dkg liszt
20 dkg margarin
15 dkg porcukor
1 tojás
csipetnyi só
2-3 evőkanál tej

Krém: 2 csomag vanília ízű pudingpor
20 dkg cukor
0, 5 l tej
1 citrom reszelt héja és kifacsart leve
60 dkg tejföl





A pudingport megfőzzük a cukros tejben, majd amikor már langyosra hűlt, hozzá keverjük a tejfölt, a citrom héját és a kifacsart levét.A tésztához összegyúrjuk a hozzávalókat és hűtőben pihentetjük kb fél óráig. Kétfelé vesszük, a tepsi méretére ( kb 20 x 30 cm ) kinyújtjuk és belesimítjuk, amit előzőleg kivajazunk, kilisztezünk. Villával megszurkáljuk, rákenjük egyenletesen a krémet, majd betakarjuk a tészta másik felével.Előmelegített, 180 °c- os sütőben kb 25 – 30 percig megsütjük.A tepsiben hagyjuk kihűlni, felszeleteljük és meghintjük porcukorral


      f         MEGOSZTÁS A FACEBOOKON    
Forrás:  Konyhamánia Edit Módra (Vass Lászlóné Edit) receptje