Karácsonyi sütemény mandula és puncskrémmel



Ajánld ismerőseidnek!




 
Piskóta:

10 db tojás
250 g liszt
50 g kakaópor
220 g cukor
1 csomag sütőpor
1-1 teáskanál fahéj, őrölt gyömbér, őrölt szegfűszeg
Mandulakrém:

6 dl tej
2 csomag vanília ízű pudingpor
3 evőkanál cukor
100 g fehér csokoládé
zöld mandula aroma
200 ml habtejszín
1 csomag habfixáló
Puncskrém:

6 dl tej
2 csomag puncs ízű pudingpor
3 evőkanál cukor
100 g fehér csokoládé
200 ml habtejszín
1 habfixáló




A piskótához a lisztet, kakaóport, sütőport és a fűszereket összeszitáljuk. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a cukorral fehéredésig kavarjuk, és a már felvert tojásfehérjével óvatosan összekavarjuk. 3-4 részletben beleforgatjuk a lisztes keveréket. Sütőpapírral bélelt 20×30 cm-es tepsiben, 175 °C-ra előmelegített sütőben Tűpróbáig sütjük.Tortarácson hagyjuk hűlni. A mandulakrémhez a tejet a vanília ízű pudingporral és a cukorral sűrűre főzzük. Tűzről levéve beletördeljük a csokit és addig keverjük, míg el nem olvad. Folpackkal letakarva teljesen kihűtjük. A puncskrémhez a tejet a puncs ízű pudingporral és a cukorral sűrűre főzzük. Tűzről levéve beletördeljük a csokit és addig keverjük, míg el nem olvad. Folpackkal letakarva teljesen kihűtjük. Ha minden kihűlt a 2 × 2 dl habtejszínt 1-1 cs. habfixálóval keményre felverjük. Az egyik adagot a vanília ízű pudinghoz keverjük óvatosan, közben a mandula aromát adagolva hozzá, ízlés szerint. A másik adag felvert tejszínt a puncspudinggal forgatjuk össze. A piskóta lapot 3 lapba vágjuk. Az első lapot megkenjük mandulakrémmel, ráfektetjük a második lapot, elsimítjuk rajta a puncs ízű krémet. A harmadik lappal befedjük. Díszítéshez használhatjuk a kétféle krémet, de akkor vegyünk ki belőle valamennyit, vagy csak porcukorral meghintjük, cukorkákkal megszórjuk.
Tetszés szerint 3 db 3 tojásos piskótalapot is süthetünk, ha úgy érezzük biztonságosabbnak, mint 3 lapba vágni az egyben megsütött 10 tojásost.