CSOKIS TEJSZÍNES SZELET



Ajánld ismerőseidnek!




 


  Tészta:
2 x 6 tojás
2 x 9 evőkanál liszt
2 x 6 evőkanál cukor
2 x 3 evőkanál kakaópor
2 x 1 csomag sütőpor
2 x 1 csomag vaníliás cukor

Krém:
2 csomag csokoládés pudingpor
6 dl tej
4 evőkanál cukor
1 teáskanál rumaroma
10 dkg margarin
15 dkg porcukor
1 evőkanál kakaópor

Hab:
3 dl habtejszín
1 teáskanál expresz zselatin fix

Máz:
15 dkg tortabevonó csokoládé
étolaj






A tojást habosra kevejük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd beleszitáljuk a sütőporral és a kakaóporral elkevert lisztet. Két egyforma részre osztjuk, és kettő lapot sütünk belőle 30 × 22 cm-es tepsiben. Félre tesszük hűlni. Majd ugyan ezzel az anyaghányaddal még egy lapot sütünk, de ezt egyben. A krémhez a pudingport és a cukrot felfőzzük a tejben, hozzátesszük az aromát, és hűlni hagyjuk. A margarint, a cukrot és a kakaóport habosra keverjük, majd a kihűlt pudinggal összeturmixoljuk, hogy jó krémes legyen. A kész krémet az alsó lapra rákenjül, és a sütit hűtőbe tesszük. A habhoz a zselatint hozzá adjuk és felverjük tejszínhabbá. A krémre ráborítjuk a középső lapot, ami a vastagabbik lap, arra kenjük a tejszínt, végül az utolsó lappal befedjük. A mázhoz a csokit megolvasztjuk, belekeverjük az olajat, és rákenjük a sütemény tetejére

Udvari Évi receptje.