FINOM KAKAÓS-DIÓS SZELET



Ajánld ismerőseidnek!







  Tészta: kakaós 2x

3 tojás
3 evőkanál kristálycukor
3 evőkanál rétesliszt
1 teáskanál sütőpor
2 evőkanál kakaó
2 evőkanál meggylikőr
Diós tészta:

3  tojás
3 evőkanál kristálycukor
3 evőkanál rétesliszt
1 teáskanál sütőpor
100 g darált dió
3 evőkanál meggylikőr
Krém:

700 ml tej
8 evőkanál gríz
70 g porcukor
200 g vaj
2 evőkanál darált kávé
3 evőkanál csokilikőr
50 g reszelt keserű csoki
Teteje:

200 g fehér csoki
1 kocka keserű csoki
120 ml baracklekvár






A kakaós laphoz a tojást cukorral kihabosítom. A lisztet, sütőport, kakaót összevegyítem és hozzá szitálom as tojásos alaphoz. A tepsit sütőpapírral bélelem, tésztát beleöntöm, egyenesre simítom. A sütőt 180° C melegítem ki és minden lapot 10 percig sütöm. A diós laphoz a tojást cukorral kihabosítom, majd hozzáadom a sütőporos lisztet és végül a darált diót. A megsült lapokat hagyom hűlni a rácson.

A tejben elkeverem a grízt és sűrű pépet főzök belőle. Majd hagyom hűlni. A vajat porcukorral kihabosítom, hozzá kanalazom a kihűlt pépet és kihabosítom. Hozzáadom a csokilikőrt is, majd két részre osztom. Az egyikhez hozzáadom a darált kévét és a hozzá reszelem a csokit is.

A kakaós lapot megkenem forró baracklekvárral, majd rákenem a fehér krémet. A fehér krémre ráhelyezem a diós lapot és megkenem a kávés csokis krémmel. Ráhelyezem a másik kakaós lapot és hűtőbe helyezem. Mikor megdermedt, lenyomatom és éjszakára a hűtőben hagyom. Másnap a felső kakaós lapot megkenem forró baracklekvárral és leöntöm csoki mázzal.

Mikor a csokimáz kemény szeletelem forró vizes késsel. Jó étvágyat kívánok hozzá.

Izabela Ráczová receptje.