Tejszínes kakaószelet



Ajánld ismerőseidnek!




 


  PISKÓTA:
6 tojás
6 evőkanál cukor
1 dl olaj
1 csomag sütőpor
4 evőkanál liszt

KRÉM:
2 csomag tejszín ízű pudingpor
6 dl tej
40 dkg puha margarin
40 dkg porcukor
3 evőkanál kakaópor

MÁZ:
20 dkg tortabevonó csoki

 



A tojássárgákat a cukorral habosra (fehéredésig) verjük. Hozzáadjuk az olajat, a sütőporral elkevert lisztet és simára, csomómentesre keverjük. Végül óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét is.
Vajazott-lisztezett tepsibe öntjük és előmelegített sütőben kb 20 percig sütjük. A krémhez a pudingot sűrűre főzzük a tejjel.Fóliával letakarjuk, hogy ne bőrösödjön be és lehűtjük. A vajat a porcukorral habosra keverjük és a kihűlt pudinggal jól kikeverjük. A krémet kettéosztjuk. Felét a kihűlt piskótára simítjuk. Másik feléhez hozzákeverjük a kakaóport, majd a másik krém tetejére kenjük. Hűtőbe téve hagyjuk dermedni. A csokit felolvasztjuk és rásimítjuk a süti tetejére. Dermedés után forróvizes késsel szeleteljük.