Az aszalt szilva rendszeres fogyasztása nemcsak azért javasolt, mert nagyon sok tápanyagot, vitamint és ásványi anyagot vehetünk magunkhoz, hanem azért is, mert olyan gyümölcsről van szó, amely hasznos lehet, ha emésztési gondoktól szenvedünk. Az aszalt szilva ugyanis nagy mennyiségben tartalmaz rostot, amely sokat segíthet, ha gyakran szenvedünk a székrekedés problémájától.
Az aszalt szilva gazdag forrása számos nagyon fontos ásványi anyagnak, leginkább a káliumnak és a vasnak. A gyümölcs rendszeres fogyasztásával a csontjaink jóval erősebbek és egészségesebbek lehetnek. Sok kutatást végeztek vele kapcsolatban és bebizonyosodott, hogy nagy szerepet játszik a csontritkulás megelőzésében. Ez különösen fontos információ azok számára, akiknél fokozottabb a csontritkulás kialakulásának veszélye.
Az aszalt szilvában nagyon sok oldható rost van, melyeknek nagy szerepe van a koleszterinszint egyensúlyának fenntartásában. Ezen kívül sok antioxidánst is tartalmaz, melyek a vérnyomás szabályozásában válhatnak hasznunkra. Mindemellett káliumot is nagy mennyiségben tartalmaz, ennek szintén hatása van a normális vérnyomás fenntartásában.
A gyümölcs magas rosttartalma abban is segítségünkre lehet, hogy csökkenjen a szervezetünkben a magas vércukorszint, ilyen módon a 2-es típusú cukorbetegség kockázata is kisebb lehet.
A gyümölcs az öregedési folyamatokat is lassítani tudja, mivel kiemelkedően magas az antioxidáns-tartalma. Márpedig minél több antioxidánst tartalmazó zöldséget és gyümölcsöt fogyasztunk, annál lassabb lesz a sejtjeinkben zajló öregedési folyamat mértéke.
Az aszalt szilvában található nagy mennyiségű rost támogatja az emésztőrendszer működését. A szorbit- és a fitonutriens-tartalma szintén jó hatással van a bélrendszer működésére. Az aszalt szilva ráadásul segít megnövelni a széklet mennyiségét és a gyakoriságát is fokozza, vagyis olyan természetes hashajtó, amely jó hatással van az emésztésre, fokozza a bélmozgásokat és ezzel is sokkal jobb emésztést képes számunkra biztosítani.
Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is