Gesztenyés krémes


Ajánld ismerőseidnek!


 

PISKÓTA
4 db tojás
4 ek cukor
1 csomag vaníliás cukor
4 ek liszt
1 ek kakaópor
1 csomag sütőpor
1 csipet só
Elkészítés
A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
A tojások fehérjét és sárgáját szétválasztjuk. A sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral és kakaóporral s óvatosan hozzáadagoljuk a felvert tojássárgájához.
A tojások fehérjét a sóval kemény habbá verjük. Végül hozzáadjuk a tésztához, és óvatosan összekeverjük. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben kb 15 perc alatt készre sütjük.
Tepsi 25x35 cm



ÖSSZEÁLLÍTÁS
A kihűlt piskótára kenjük a krémet majd a tejszínhabot és csokit reszelünk a tetejére. 

KRÉM
1 csomag tejszínes pudingpor
3 dl tej
3 ek cukor
12.5 dkg vaj v margarin
50 dkg gesztenyemassza
Elkészítés
A pudingport a tejjel és a cukorral simára keverjük és sűrűre főzzük.
Ha kész a puding, hűlni hagyjuk majd ha hideg habverővel kihabosítjuk. Hozzáadjuk a vajat v margarint és a gesztenyepürét.

TETEJÉRE
2 dl növényi tejszín
Csokireszelék
A tejszínt kemény habbá verjük.

Forrás:  https://www.facebook.com