Ajánld ismerőseidnek!
Sport szelet sütemény
Hozzávalók a lapokhoz:
60 dkg finomliszt
20 dkg porcukor
4 ek olvasztott méz
2 db tojás
1 teáskanál szódabikarbóna
10 dkg vaj
2 ek cukrozatlan kakaópor
1 dl tej
A hozzávalókból nem túl kemény tésztát gyúrunk s 4felé vesszük.
Lisztezett felületen 4lapot nyújtunk s tepsi hátoldalán 200°C-ra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük.
Tepsi mérete 30x40cm
A KRÉMHEZ
2 csomag vaníliás v tejszínes pudingpor
6 dl tej
8ek porcukor
25 dkg vaj margarin
ELKÉSZÍTÉS
A krémhez a tejet felmelegítjük, hozzáadjuk a pudingport. Ha kész a puding, hűlni hagyjuk, majd ha hideg, hozzáadjuk a margarinnal jól kikevert porcukrot.
A LEKENÉSHEZ
1 db rumaroma
A CSOKIMÁZHOZ
15dkg tortabevonó(fele ét fele tej)
7dkg margarin
1evőkanál étolaj
Egy üvegtálkában a mikróban(800W-on) összemelegítem s csomómentesre kavarom.
Én kb fél perc után kivettem s megkavartam majd mindíg pár másodpercre visszatettem.
A margarintól szép sima és vastag az olajtól fényes lessz.
ÖSSZEÁLLÍTÁS
A lapokat alaposan lekenjük a rum aromával majd megtöltjük a krémmel.
A tetejét bevonjuk a csokimázzal s 1éjszakát hagyjuk állni h megpuhuljon a tésztánk.