A legfinomabb zserbó isteni diós töltelékkel!


Ajánld ismerőseidnek!


 
Print Friendly and PDF  
  Hozzávalók
45 dkg liszt,
20 dkg zsír,
2 evőkanál porcukor,
2 tojássárgája,
1 egész tojás,
1/2 csomag sütőpor,
2,5 dkg élesztő,
2-3 evőkanál tejföl,
1/2 dl tej,
csipet só.
Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval együtt tésztát gyúrunk és négy részre osztjuk.

Töltelék:

kb. 30 dkg darált dió,
ízlés szerint cukor,
2 citrom reszelt héja,
1 üveg sárgabaracklekvár.
Tetejére kb. 15 dkg csoki + étolaj
A töltelékhez összekeverjük a diót, cukrot, citromhéjat.




Elkészítés
1. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral. ( a tepsi mérete 35x25cm )

2. Az egyik tésztát kinyújtjuk, beletesszük a tepsibe. Megkenjük lekvárral, megszórjuk a dió töltelékkel. Ezt addig folytatjuk, amíg elfogy a tésztánk. Tetejét finoman meggörgetjük sodrófával, hogy szép egyenletes legyen.

3. Megszurkáljuk, kelesztjük fél órát és 180-200 fokos sütőben megsütjük.

4. A csokit gőz fölött felolvasztjuk, kevés étolajjal megfelelő sűrűségűre hígítjuk. Ha kihűlt a tészta bevonjuk.

Munteanu Elisabeta konyhájából!
Forrás:  https://ketkes.com/imadom-a-zserbot-es-dioparti-vagyok/


Több mint 500 teljes recept a 
Fincsi Receptek  Instagram oldalon