Túrós „rózsa”-sütemény: mindössze húsz perc alatt elkészül, de az egész család élvezi egy héten keresztül!


Ajánld ismerőseidnek!






Egyszerű túrós sütemény
Hozzávalók:
450 gramm liszt,
250 gramm túró,
100 gramm margarin,
1/2 pohár cukor,
1/4 teáskanálnyi szódabikarbóna,
1 gramm vanillin,
1/2 teáskanál só,
2 tojás sárgája.




Elkészítése:
1. Egy keverőtálba tegyük bele a túrót, a megolvasztott margarint, a cukrot, a vanillint, a sót és a két tojás sárgáját.

2. Folyamatos keverés mellett apránként, szitálva adjuk hozzá a lisztet és a szódaport. Puha tésztát kell kapnunk. Azt mindenféleképpen érdemes itt megjegyezni, hogy a liszt mennyisége lehet sokkal több, de kevesebb is, mindez a felhasznált túró nedvességtartalmától függ.



3. Sodorjuk ki a tésztát 2-3 mm vastagságúra, majd szaggassunk ki köröket belőle. Átfedéssel helyezzünk egymásra 3-4 ilyen tésztakört, majd óvatosan tekerjük fel őket.

 4. A feltekert tésztát vágjuk két egyenlő részre. Ennek eredményeképpen két rózsát kapunk.

5. Amikor minden „rózsával” elkészültünk, egy tepsibe tegyünk sütőpapírt, majd erre helyezzük rá a „rózsáinkat”!


6. 120-150 fokon süssük körülbelül 20-30 percig!


Mielőtt szervíroznánk, szórjuk meg porcukorral! Kellemes teázást és süteményezést kívánunk neked és szeretteidnek! 

Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is

      f         MEGOSZTÁS A FACEBOOKON      

Forrás képpel együtt:  https://ketkes.com/