Kati szelet recept – Lehet csokireszelékkel meghinteni a tetejét. Nagyon finom, mutatós sütemény


Ajánld ismerőseidnek!





Hozzávalók:

    50 dkg liszt,
    15 dkg margarin,
    15 dkg porcukor,
    2 csomag sütőpor,
    3 tojássárgája és annyi tej, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk.

A hozzávalókból először fakanállal, majd kézzel tésztát gyúrunk és három részre osztjuk, 3 lapot nyújtunk belőlük, amiket külön-külön kisütünk.

Krém: 
Ha kisültek, az egyik lapot belemorzsoljuk 2 dl vaníliás tejbe, hozzákeverünk még 2 evőkanál kakaót és 1 dl rumot.
Közben 10 dkg vajat kikeverünk 10 dkg porcukorral és hozzákeverjük a kakaós keverékhez.

A sütemény összeállítása: 
alulra kerül egy tésztalap, erre rákenjük a fenti kakaós krémet, erre jön a második tésztalap.
A tetejére pedig hab kerül: 3 tojásfehérjéből 20 dkg porcukorral gőz felett felvert hab.

Erre csokit reszelünk végül.








A hab hozzávalói:

    3 tojásfehérje,
    20 dkg porcukor

A hab elkészítése: gőz fölött készül, nagyon fontos, hogy amikor feltesszük a vizet melegedni, rögtön tegyük rá az edényre fém tálban a hab hozzávalóit is, hogy fokozatosan melegedjen fel, és közben folyamatosan verjük habverővel. Amikor már nem cseppen le, rákenjük a tésztára.
A tetejét megszórhatjuk reszelt csokival.


Forrás:  http://ketkes.com/