Rigó Jancsi


Ajánld ismerőseidnek!







Tészta:
7 tojás
20 dkg kristálycukor
5 dkg kakaópor
13 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor

Krém:

1 liter növényi tejszín (Hulala, vagy Habmester)
5 dkg kakaópor
5 cs. vaníliás cukor
baracklekvár

Csokimáz:

20 dkg csokoládé
2 teáskanál étolaj




A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket 6 evőkanál vízzel, és a kristálycukorral kemény habbá verjük. Utána a tojás sárgákat egyesével belekeverjük, végül a liszttel elkevert sütőport, és kakaóport forgatjuk bele. Egy (kb. 30 x 40 cm) kivajazott-lisztezett tepsibe simítjuk a masszát, és 180 fokos sütőben megsütjük. A krémhez a tejszínt kemény habbá verjük a vaníliás cukorral, 1/3 részét félre tesszük, a 2/3 részébe beleszitáljuk a kakaóport, és kikeverjük. A tésztát miután kihűlt két lapra vágjuk. Az alsó lapot megkenjük vékonyan baracklekvárral, rákenjük a kakaós tejszínhabot, majd erre kerül a félre tett sima tejszínhab. A felső tésztalapot bevonjuk a megolvasztott csokoládéval, amibe egy kis étolajat is kevertünk, majd mikor megdermedt eléggé, akkor kb. 5 cm-es kockákra felvágjuk, és így helyezzük a sütemény tetejére. A kockák mentén szeleteljük a süteményt

      f         MEGOSZTÁS A FACEBOOKON      


Forrás:  Konyhamánia Edit Módra (Vass Lászlóné Edit)