Ajánld ismerőseidnek!
Hozzávalók:4 rúdhoz
60 dkg darált keksz
40 dkg porcukor
10 dkg kakaó
10 evőkanál sárgabaracklekvár
1 cs. vaníliás cukor
1 dl rum vagy rumaroma
feketekávé ,és meggylé az összeállításhoz
ezek el is hagyhatóak,de akkor a lekvárból több kell
Krém:
20 dkg vaj vagy margarin
15 dkg porcukor
1 dl rum vagy rumaroma
1 cs.van.cukor
20 dkg kókuszreszelék
Tésztára:
rudanként 1 evőkanál sárgabarack lekvár
Krémre:
1 üveg magozott meggy
Nyújtáshoz:
kb 10 dkg kókuszreszelék
1, A kekszet ,porcukrot,kakaót egy tálban összekeverjük hozzáadjuk a lekvárt a rumot,és annyi kávét - meggylevet(el is hagyható a meggylé),hogy tésztánk összeálljon.
2, Elkészítjük a krémet. Vajat vagy margarint porcukorral,van.cukorral ki habosítjuk,hozzáadjuk a rumot és a kókuszreszeléket,ezzel is összekeverjük.
3, Tésztát négy részre osztjuk. Veszünk egy darab folpackot,megszórjuk kókuszreszelékkel ráhelyezzük a tésztát és egy másik folpackot a tetejére helyezünk. Így nyújtjuk ,nem ragad.
4, A kinyújtott tésztát megkenjük 1 evőkanál baracklekvárral,egy negyed rész krémet rákenjük,megszórjuk meggyel,és feltekerjük. Hűtőbe tesszük. –