Ajánld ismerőseidnek!
Hozzávalók tésztához:
4 db tojás
4 evőkanál melegvíz
15 dkg cukor
13 dkg liszt
1 csapott kávéskanál sütőpor
1 csapott evőkanál kakaópor
A krémhez
5 dl tej
2 csomag vaníliás pudingpor
10-15 dkg cukor
15 dkg margarin
Tetejére:
820 gr.-os őszibarack befőtt + leve
1,5 csomag tortazselé / 12gr./csom./
4,5 dl folyadék / Nekem 3 dl lett a barack leve + 1,5 dl víz / Készíthetitek csak vízzel is, vagy gyümölcslé…..
3 dkg cukor
Elkészítés:
A tojásokat a cukorral habosra keverem, /Nem kell külön felverni a fehérjét! /majd hozzáadom a melegvizet és tovább keverem. A lisztet a sütőporral összekeverem, majd egy fakanállal a tojásos masszába keverem. Sütőpapírral bélelt 34,5 x 24 cm-es tepsibe teszem a masszát és 180 C°-on 15-20 perc alatt készre sütöm. / Tűpróba / Hagyjuk kihűlni. Közben elkészítjük a krémet.
A pudingport a cukorral és a tejjel összekeverjük és folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük.
Ha kihűlt a krém, hozzákeverjük a puha margarint és a piskóta tetejére simítjuk. A barackot felszeleteljük és szép sorban a krémre rakjuk. Kis időre hűtőbe tesszük. Elkésztjük a tortazselénket. A tortazselét összekevertem a cukorral, majd folyamatosan hozzáöntöttem a gyümölcslevet. Folytonos keverés közben, forrástól számított 1 percig főzzük. Hagyjuk hűlni, közben megkeverjük. Mikor kezd sűrűsödni, a süti tetejére simítjuk. Hűtőbe tesszük amíg megdermed. Tetszés szerint szeleteljük. Jó étvágyat kívánok hozzá!