Olga almás


Ajánld ismerőseidnek!







A tésztához:
- 1 kg alma
- 4 tojás
- 18 dkg porcukor
- 20 dkg liszt
- sütőpor
- kakaó

Az almát megtisztítottam, felszeleteltem, és egy sütőpapírral kibélelt tepsibe szorosan egymás mellé tettem a szeleteket. A tojások sárgáját kikevertem a porcukorral, 3 evőkanál tejjel, majd hozzáadtam a lisztet, 1 evőkanál sütőport, majd a tojások felvert habját is beleforgattam. A tésztát kétfelé vettem, és az egyik részhez 1 evőkanál kakaót kevertem. A kakaós és a fehér tésztát felváltva az almákra kanalaztam. 180 fokon tűpróbáig sütöttem.



A krémhez:
- 25 dkg vaj
- 18 dkg porcukor
- 5 dl tej
- 2 csomag vaníliás pudingpor
A vajat kikevertem a porcukorral. A tejben megfőztem a pudingokat, majd miután kihűlt hozzáadtam a vajas krémhez. A kihűlt sütit kiborítottam, lehúztam róla a sütőpapírt, és rákentem a krémet.

A mázhoz:
- 3 tábla csoki
- 5 dkg vaj
Ezeket gőz fölött összeolvasztottam, majd a süti tetejére öntöttem. 

      f         MEGOSZTÁS A FACEBOOKON      
Forrás:  Konyhamánia Edit Módra (Vass Lászlóné Edit) receptje