Ajánld ismerőseidnek!
Hozzávalók:
7 tojás
14 evőkanál cukor
14 evőkanál hideg víz
14 evőkanál liszt
6 g sütőpor
2 evőkanál kakaópor
450 ml tej
4 evőkanál búzadara
200 g cukor
200 g vaj
150 g kókuszreszelék
2 vaníliás cukor
porcukor a dekorációhoz
A lapok kenéséhez:
40 ml tej+ 10 ml rumaroma
A tojások fehérjéből egy csipet sóval kemény habot verünk. A cukrot hozzáadjuk, majd kanalanként a vizet is, de közben folyamatosan verjük a habot.
Egy másik edényben a tojássárgáját felverjük, hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, jól összekavarjuk, majd egy kis felvert habbal lazítjuk, és fokozatosan hozzáadjuk az egész habot, vigyázva, hogy össze ne törjön. A tésztát kettőbe osztjuk, az egyikbe beletesszük a kakaóport és jól elkeverjük.
A tésztákat 23 x 33 cm-es papírral kibélelt tepsibe öntjük és 170 fokos sütőben 18 perc alatt megsütjük. A piskótákat a tepsiben hagyjuk kihűlni.
Krém:
A tejet felforraljuk, amikor elkezd forrni, hozzáadjuk a grízt és folyamatosan kevergetjük, hogy ne legyen csomós. Hozzáadjuk a vajat és a cukrot és folyamatosan kavargatva addig főzzük, amíg krémszerű lesz.
A tűzről levesszük és hozzáadjuk a kókuszreszeléket és a vaníliát. Kihűtjük a krémet,majd jól kihabosítjuk.
A kakaós piskótát megkenjük a rumos tejjel ,majd a krémmel és a fehér piskótát rátesszük .
A hűtőbe tesszük néhány órára. Porcukorral megszórva tálaljuk