Orchidea szelet



Ajánld ismerőseidnek!


 
  Hozzávalók a lapokhoz: 
10 dkg vaj
5 dkg porcukor
3 tojássárgája
50 dkg finomliszt
3 dl tejföl kb
½ citrom reszelt héja
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
6 gr sütőpor
1 csipet só

A mákos réteghez: 
20 dkg darált mák
10 dkg cukor
1 dl forró tej
1 db alma
½ citrom reszelt héja
1 kávéskanál fahéj

A kókuszos réteghez:
3 tojásfehérje
10 dkg cukor
15 dkg kókuszreszelék
A krémhez: 
80 gr vaníliaízű pudingpor
5 dl tej
10 dkg cukor
20 dkg vaj
A tetejére:
mák ízlés szerint
kókuszreszelék ízlés szerint



Elkészítés:
A lapok hozzávalóit kb 2 dl tejföllel összegyúrjuk.
Három részre osztjuk.
2 rész marad világos.
A harmadikhoz belegyúrjuk a maradék tejföllel a kakaóport.
A mákos rész készítése:
A mákot 1 dl forró tejjel leforrázzuk,hozzá keverjük a cukrot a reszelt almát,fahéjat és a citrom reszelt héját.
A kókuszos rész készítése:
A fehérjéket a cukorral kemény habbá verjük,majd a kókuszreszeléket hozzá keverjük.
Egy 23×34 cm-es tepsit sütőpapírral kibéleljük.
Az aljára nyújtunk egy világos lapot.
Erre terítjük a mákos tölteléket.
Befedjük a másik világos lappal.
Több helyen villával megszurkáljuk,hogy a gőz sütés közben távozni tudjon.
Most rátesszük a kókuszos részt,szépen elsimítjuk,majd a kakaós lappal beborítjuk.
Ezután is megszurkáljuk a tésztát.
180 fokra melegített sütőben 30 perc alatt kisütjük.(vigyázzunk,hogy ki ne szárítsuk/.
A megsült tésztát egy nyújtó lapra kiborítjuk.
A papírt lehúzzuk róla.
Egy tálcát ráteszünk és visszafordítjuk.
Hagyjuk kihűlni.
A pudingporokat a cukorral ,tejjel csomómentesre keverjük,felfőzzük,majd kihűtjük.
A vajjal kihabosítjuk és a tésztára kenjük.
Ízlés szerint mákkal,kókuszreszelékkel díszítjük.
Pár órát vagy egy éjszakát hűtőben pihentetjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá! –
Forrás:  Konyhamánia Edit Módra (Vass Lászlóné Edit) receptje