Ajánld ismerőseidnek!
Hozzávalók
3-5 db meghámozott szeletelt alma
20 dkg finomliszt
25 dkg cukor
6 tojás
6 evőkanál víz
1 evőkanál kakaópor
1 csomag sütőpor
Krémhez:
5 dl liter tej
2 csomag vaníliás pudingpor
25 dkg margarin
18 dkg cukor
3-5 db meghámozott szeletelt alma
20 dkg finomliszt
25 dkg cukor
6 tojás
6 evőkanál víz
1 evőkanál kakaópor
1 csomag sütőpor
Krémhez:
5 dl liter tej
2 csomag vaníliás pudingpor
25 dkg margarin
18 dkg cukor
Elkészítése
Egy 32,5 x 22,5 cm-es tepsit alufóliával kibélelek és a nagyon vékonyra szeletelt, szorosan egymás mellé rakott almát ráterítem. A tojások sárgájákat a cukorral és a vízzel jól kikeverem, majd hozzáadom a lisztet, a sütőport meg a tojásfehérjékből felvert kemény habot. A massza felét az almára öntöm és rásimítom. Majd a megmaradt tésztamasszához hozzákeverem a kakaóport, és egy kanál segítségével belekanalazom a sárga masszába. Így lesz szép foltos a tésztánk. Előmelegített sütőbe,tűpróbáig sütöm. Miközben sül a tésztánk,elkészítjük a krémet. A tejbe belekeverem a pudingot,cukrot és sűrűre főzöm,majd a kihűlt krémhez keverem a margarint. A kihűlt süteményt egy tálcára borítom, ekkor az alma kerül felülre, és lehúzom róla óvatosan az alufóliát. Ezt követően az elkészített krémet az alma tetejére kenem. Végül az olvasztott csokoládéval bevonom. Hűtőbe teszem, néhány óra múlva szeletelhető
Forrás: Konyhamánia Edit Módra (Vass Lászlóné Edit) receptje