Csokis piskótás szelet



Ajánld ismerőseidnek! 




Hozzávalók:
Hozzávalók: Piskóta tekercshez: 
6 db. tojás, 
6 kanál cukor, 
6 kanál liszt, 
1 cs. sütőpor, egy pici étolaj .sütő papir.

A barna tészta hozzávalói: 
6 tojás, 
15 dkg kristály cukor, 
2 evőkanál víz,
4 evőkanál, rétesliszt,
fél csomag sütőpor,
15 dkg. darált dió, 
2 evőkanál kakaó.

Tetejére: csokimáz.

Krém: 
6 dl. tej,
 2 cs. vanilia puding,
 20 dkg. ráma, 

15 dkg. cukor








Elkészítése

 3 tojások sárgáját 3 evőkanál cukorral kikeverjük, hozzáadunk egy csöpp étolajat, 3 kanál lisztet, és a tojások kemény habját óvatosan belekeverjük. Sütőpapírral bélelt 25x 35 cm -es tepsiben megsütjük. Vízes konyharuhával két oldalról tekerjük fel, mint a rádió tekercset. Ezt még egyszer megismételjük, így két tekercsünk lesz, hűlni hagyjuk. Ha kihült, megkenjük barack lekvárral. Középen ketté vágjuk, így 4 tekercsünk lesz. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a tekercseket, majd elkészítjük a barna tésztát..6 tojás sárgáját a cukorral kikeverjük, a többi hozzávalóval együtt jól kikavarjuk. a végén a tojások kemény habja következik. A piskóta tekercsek közé egyenletesen elosztjuk úgy hogy a tetejére is maradjon egy kevés. Előmelegített sütőben sütjük tűpróbáig.

Krém: 6 dl. tejben 2 cs. vanilia pudingot felfőzünk, és hűlni tesszük. 20 dkg, margarint, 15 dkg cukorral kikeverünk, és a kihűlt krémmel jól összedolgozzuk.. Ha a tésztánk kihült, a krémet a tetejére kenjük, és egyenletesen elsimítjuk. Csoki máz kerül a tetejére. Én a Dr. Oetker étcsoki mázt használtam, csak tasakostól fórró vízbe kell tenni, és a sarkát kivágni a tasaknak, és rácsorgatni a krém tetejére, majd elkenni.