Alpesi kocka




Ajánld ismerőseidnek! 


Hozzávalók a sárga laphoz:
3 db tojás
12 dkg porcukor
3 ek víz
10 dkg finomliszt
1 késhegynyi szalalkáli

A I . barna laphoz:
3 db tojás
12 dkg cukor
10 dkg finomliszt
2 dkg kakaópor

1 késhegynyi szalalkáli
A II: barna laphoz:
3 db tojás
12 dkg cukor
10 dkg finomliszt
2 dkg kakaópor
1 késhegynyi szalalkáli

A krémhez:
6 dl tej
6 ek finomliszt
1 vaníliás cukor
25 dkg vaj
20 dkg cukor
Ízlés szerint rum vagy rumaroma

A tetejére:
Csokoládéreszelék




Elkészítés:
A sárga lap készítése:
A tojásokat a cukorral 8 perc alatt habosra keverjük elektromos habverővel.
A lisztet a szalalkálival összekeverjük.
A tojásos-cukros habos keverékhez hozzá adjuk a vizet ,majd szalalkálival elkevert lisztet.
24×39 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral,a tésztát bele öntjük.
A 180 fokra melegített sütőben kb 15 perc alatt megsütjük.
A barna lapoknál is így járunk el.
A krém készítés:
A tejet a liszttel csomómentesre keverjük,hozzá adjuk a cukrokat és sűrűre felfőzzük.
A kihűlt krémet kihabosítjuk a vajjal,ízlés szerint rummal vagy aromával ízesítjük.

Összeállítás:
Egy tálcára tesszük az egyik kakaós lapot.
A krém ¼ részét meghagyjuk a tetejére.
A ¾ rész krémet elfelezzük,felét az alsó barna lapra kenjük,rátesszük a sárga lapot,majd a maradék krém és a barna lappal befedjük.
Az ¼ rész krémet a tetején elsimítjuk és csokiforgáccsal vagy tortadarával megszórjuk.
Hűtőbe tesszük pár órára és kockákra szeleteljük.



Forrás:  Konyhamánia Edit Módra (Vass Lászlóné Edit) receptje