Omlós diós hókifli



Ajánld ismerőseidnek!


 
  Hozzávalók
 120 felett
 24 db
50 dkg finomliszt
30 dkg Rama margarin vagy vaj
2 dl tejföl
2 db tojássárgája

A lekenéshez:
4-5 evőkanál olvasztott zsír

A töltelékhez :
2 db tojásfehérje
15 dkg porcukor
20 dkg darált dió
1 db citrom reszelt héja

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két részre vágjuk. Egyenként vékonyra kisodorjuk, lekenjük olvasztott zsírral. Feltekerjük, mint a bejglit.
Folpacba becsomagoljuk és a hűtőbe tesszük, felhasználásig, de legalább 1-2 óráig hagyjuk pihenni. Másnap is felhasználható. A tésztába se só, se cukor nem kell.
Bármely módon formázhatjuk, ízlés szerinti töltelékkel tölthető. Szép leveles, porhanyós a tészta.
A pihent tészta rudakat még elfeleztem, így négy kis rúd lett belőle. Egyenként vékonyra kinyújtottam.
A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá vertem, ízesítette a reszelt citromhéjjal, de a levéből is facsartam hozzá. Hozzákevertem a diót.

A tölteléket negyedeltem. A kinyújtott lap alsó felére csíkban felkentem, majd feltekertem. Nem szorosan, mert akkor kireped.
Feldaraboltam, kicsit meghajlítottam.
A másik 3 rúdnál is így jártam el.
Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztam. 180 fokra melegített sütőben 20-25 perc alatt kisütöttem.
Még melegen vaníliás porcukorba forgatjuk.

Forrás:  Konyhamánia Edit Módra (Vass Lászlóné Edit) receptje