Ajánld ismerőseidnek!
Hozzávalók:
6 tojás
6 evőkanál cukor
6 evőkanál liszt
1 tasak sütőpor
A krémhez:
2 dl tej
15 dkg meggy, vagy cseresznye (befőtt)
10 dkg vágott dió
2 evőkanál kakaópor
2 evőkanál cukor
a piskóta fele
lekvár a kenéshez (barack, vagy ízlés szerinti)
A tetejére:
3 dl habtejszín
2 tasak habfix
Elkészítése:
A tojásfehérjéből kemény habot verünk.
A sárgáját kikavarjuk a cukorral, hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, majd a habot belekavarjuk.
A tésztát papírral bélelt tepsibe simítjuk és 180 fokos sütőben nagyjából 25 perc alatt megsütjük.
Megcsináljuk a krémet: a kihűlt piskótát kettőbe vágjuk. Az egyik felét darabokra tördeljük, a tejjel meglocsoljuk, hogy puhuljon.
A meggyet, a diót, a kakaót és a cukrot hozzákavarjuk. Egy sűrű, de kenhető masszát kell kapnunk. (Mint a kekszmassza)
A piskóta másik felét megkenjük lekvárral, majd ráhalmozzuk a piskótás krémet.
A habot felverjük, a habfixet belekavarjuk és ráhalmozzuk, elkenjük rajta.