Narancsos mézes krémes



Ajánld ismerőseidnek! 




Hozzávalók a tésztához:
60 dkg liszt,
15 dkg vaj,
15 - 20 dkg cukor,
6 ek. méz,
2 db tojás,
6 dkg kakaópor,
4-5 ek. tejföl,
1 teáskanál szódabikarbóna,
csipet só.

Krémhez:

2-3 narancs leve,adtam még hozzá tejet 1 literre jöjjön ki a folyadék,
18 dkg étkezési keményítő (készíthetjük pudingporból is),
4 tojás sárgája,
4-5 nagy narancs reszelt héja,
kb. 25 dkg porcukor,
25 dkg vaj,
csipet só.

Tetejére csokimáz:

4 ek. kakaópor,
4 ek. cukor,
5 dkg vaj,
1 ek. tojásfehérje,

kevés víz.







Elkészítés:
A tésztához a száraz anyagokat összekeverjük,majd elmorzsoljuk vele a szobahőmérsékletű vajat is.Hozzáadjuk a többi hozzávalót és annyi tejfölt hogy puha tésztát kapjunk.4 részre osztjuk.Két folpack között egyesével kinyújtjuk (sütőpapíron is kinyújthatjuk) majd egyesével nagy tepsi hátán vagy sütőlemezen 160 fokon kb 10 perc alatt megsütjük őket,végezzünk tűpróbát.
A krémhez kevés tejjel a tojások sárgáját és az étkezési keményítővel csomómentesre keverjük,felöntjük a maradék tejjel,ezután alacsony lángon vagy vízgőz felett sűrű krémet főzünk belőle.Lehúzzuk a tűzről belekeverjük a csipet sót,reszelt narancsok héját és a porcukor felét.Kihűtjük.
A maradék porcukrot kikeverjük a szobahőmérsékletű vajjal ezután pedig kikeverjük a kihűlt krémünkkel.
Megtöltjük a lapokat.

Bevonjuk csokimázzal:
Kakaóport,cukrot kevés vízzel simára keverjük majd alacsony lángon vagy gőz felett sűrűre főzzük.Lehúzzuk a tűzről belekeverjük a vajat.Langyosra hűtjük és belekeverjük a tojásfehérjét is és rákenjük a sütire.
Hideg helyre tesszük,másnap szeletelhető.
Nagy tepsi süti lesz belőle