Oreó torta



Ajánld ismerőseidnek! 



Hozzávalók:
Tortalaphoz:
 4 tojás, 20 dkg cukor, 4 evőkanál holland kakaó,2 evőkanál olaj, 15 dkg liszt ,1 cs. sütőpor

Krémhez: 
25 dkg mascarpone, 20 dkg porcukor, 4 dl habtejszín, 20 g zselatin, 1 citrom,20 dkg oreo keksz; a 

díszítéshez:
1,5 dl habtejszín, 12 db. oreo keksz







Elkészítése

A tortalaphoz a tojásokat habosra keverjük a cukorral majd hozzáadjuk a sütőporral elkavart kakaós lisztet.Sütőpapirral kibélelt 28 cm-es kerek tortaformában, 15-20 perc alatt megsütjük.Ha kihült,akkor kétfelé vágjuk.

A krémhez a mascarponet kikavarjuk a porcukorral, hozzáadjuk a 2 csomag zselatint( hátoldalán lévő utasítás szerint elkészítve) ,1 citrom levét belefacsarjuk,majd a felvert kemény tejszínhabhoz óvatosan hozzákavarjuk .Végül könnyedén belekeverjük az összetört kekszet. Aznelső tortalapot a tortaformába rakva,a krémet rákenjük kenjük,befedjük a második lappal és jól lehűtjük.
A tortaforma szélét körbevágjuk,kiboritjuk a tortát ,tálcára rakjuk.Tetszés szerint diszítjük! A habtejszínt felverjük és csillagcsővel ellátott habzsák segítségével 12 tejszínrózsát nyomunk a tortára, majd mindegyiket egy-egy fél oreo keksszel díszítjük.Nagyon finom torta!!!! Jó étvágyat!