Cappucino krémes diós süti – add át magad az édes élménynek!


Ajánld ismerőseidnek!



Hozzávalók
7 tojás
15 dkg liszt
2 tasak cappucino (La Festa)
10 dkg darált dió
1 tasak sütőpor

A krémhez:
22 dkg cukor
25 dkg vaj
3 tojás
5 tasak cappucinó (csokis, mogyorós ízlés szerint)

A tetejére:
2,5 dl habtejszín

darált dió





Elkészítése

A tojások fehérjéből kemény habot verünk, majd a tojások sárgáját is belekeverjük. A lisztet, a diót, a sütőport és a cappuccinót összekavarjuk, a habhoz keverjük. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe kanalazzuk és közép meleg sütőben megsütjük. Közben megcsináljuk a krémet. A cukrot, a cappucinó port krémesre keverjük a tojásokkal, majd gőz fölött addig melegítjük, amíg sűrűvé válik. Kihűtjük, majd beledolgozzuk a vajat. Mikor megsül a tészta, kettőbe vágjuk és megkenjük a krémmel. Ha szeretjük a szirupos süteményeket, belocsolhatjuk a tésztát főtt feketekávéval, mielőtt megkennénk. A habot felverjük és elsimítjuk rajta, megszórjuk darált dióval. Hűtőbe tesszük, majd szeleteljük.

Forrás:  http://ketkes.com/