A KEDVENC DIÓS SZELETEM, AMIT NEM KELL SÜTNI! MOGYORÓVAL IS CSINÁLHATOD!
Hozzávalók:
25 dkg háztartási keksz
15 dkg darált dió
5 dkg vágott dió
10 dkg vaj
10 dkg porcukor
2 teáskanál vaníliaaroma
2-3 dl langyos tej
A tetejére:
18 dkg tejcsokoládé
5 dkg vágott dió
Elkészítése:
A darált kekszet és a darált diót egy tálba tesszük. A vajat felolvasztjuk, amikor langyos a masszához kavarjuk. A vágott diót és a porcukrot is hozzáadjuk. A langyos tejet lassanként öntjük hozzá, csak annyit amennyit felvesz. A massza ne legyen túl lágy, hogy később szeletelhető legyen. A vaníliával ízesítjük és lekapcsolható oldalú formába öntjük. Minél kisebb formát használunk, annál magasabb lesz. A csokoládét a vajjal felolvasztjuk és a tetejére öntjük. A diódarabokat rászórjuk, majd 3 órára hűtőbe tesszük. A tészta ugyanígy mogyoróval is elkészíthető, az arányok nem változnak.
25 dkg háztartási keksz
15 dkg darált dió
5 dkg vágott dió
10 dkg vaj
10 dkg porcukor
2 teáskanál vaníliaaroma
2-3 dl langyos tej
A tetejére:
18 dkg tejcsokoládé
5 dkg vágott dió
Elkészítése:
A darált kekszet és a darált diót egy tálba tesszük. A vajat felolvasztjuk, amikor langyos a masszához kavarjuk. A vágott diót és a porcukrot is hozzáadjuk. A langyos tejet lassanként öntjük hozzá, csak annyit amennyit felvesz. A massza ne legyen túl lágy, hogy később szeletelhető legyen. A vaníliával ízesítjük és lekapcsolható oldalú formába öntjük. Minél kisebb formát használunk, annál magasabb lesz. A csokoládét a vajjal felolvasztjuk és a tetejére öntjük. A diódarabokat rászórjuk, majd 3 órára hűtőbe tesszük. A tészta ugyanígy mogyoróval is elkészíthető, az arányok nem változnak.
Forrás: http://bidista.com