Bájos Angelika szelet Eta módra


Ajánld ismerőseidnek!




Kakaós lap:

    7 tojás
    14 dkg porcukor
    10 dkg finomliszt
    4 dkg kakaópor
    1 evőkanál olaj
    2 evőkanál víz
    6 g sütőpor


Diós lap:

    7 tojás
    14 dkg porcukor
    8 dkg finomliszt
    8 dkg darált dió
    6 g sütőpor

Krém:
    25 dkg vaj
    25 dkg margarin
    30 dkg kristálycukor
    3 csomag vaníliás pudingpor
    9 dl tej
    10 dkg darált dió
    3 db 3+1 kávé
    2 kávéskanál rum aroma (vagy rum)







Szükséges még:

    4 dl baracklekvár
    tortabevonó csokoládé

Kakaós laphoz a tojásokat szétválasztom, a fehérjét kemény habnak verem pici sóval. A sárgáját a cukorral, az olajjal és a vízzel kihabosítom, majd hozzászitálom a lisztet, kakaóport és a sütőport. Sütőpapírral bélelt, 30 × 40 cm-es gáztepsiben sütöm. Mikor megsült (tűpróba), még langyosan leszedem róla a sütőpapírt. Ugyanígy készítem a másik lapot, is csak azt dióval.

A krémhez a pudingporokat felfőzöm sűrűvé, ezután leveszem a tűzhelyről és beleszórom a kristálycukrot. Elkeverem, hogy a cukor feloldódjon benne, s hagyom hűlni, közben keverem, hogy ne bőrözzön be. A szobahőmérsékletű vajat kihabosítom, majd apránként hozzáadagolom a kihűlt pudingot és az aromát. A krémet kettéválasztom, az egyik felébe diót keverek, a másikba a 3+1 kávékat.

Az összeállításhoz a kakaós lapot vékonyan megkenem baracklekvárral, erre kerül a diós krém, majd diós lap. Megkenem baracklekvárral, rá a kávés krém, és a tetejét is megkenem vékonyan krémmel, majd amikor a hűtőben megdermedt, olvasztott tortabevonó csokit simítok rá.

Jó étvágyat kívánok az isteni finom sütihez! ;)

Császár Eta receptje az Eta hagyományos tortái oldalról.