Indiáner – Indusfánk . Finom és mutatós, régen sokszor sütöttük ünnepekre készülve.


Ajánld ismerőseidnek!



Finom és mutatós, régen sokszor sütöttük  ünnepekre készülve.

Hozzávalók
    6 egész tojás,
    10 dkg cukor,
    14 dkg liszt,
    1/2 dl víz,

Bevonat

    20 dkg cukor,
    4 dkg kakaó









Elkészítése

A tojássárgákat kevés liszttel és 1/2 dl vizel simára keverjük.  A tojásfehérjét kemény habbá verjük, közben apránként hozzáadjuk a cukrot, majd az elkevert tojássárgákat és utoljára megmaradt lisztet. A tömeget nyomózsákba tesszük és zsírozott,  lisztezett sütőlemezre 5 cm átmérőjű félgömböket nyomi vagy a kerek mélyedésekkel ellátott sütőlapra úgy rakjuk, hogy a massza ne érjen fel a mélyedések pereméig.

Egyenletes, lassú tűznél gőzmentesen sütjük, ezért a sütő ajtaját néha kinyithatjuk. Végül gyenge tűznél szárítjuk. A sütőlemezről levéve vízszszintesen felvágjuk és belsejéből keveset kikaparunk a tölteléknek.

Bevonat: 

20 dkg cukorból és 4 dkg kakaóból csokoládémázat készítünk.

A tejszínből kemény habot verünk, cukorral ízesítjük, s a bevonatlan fánkokra 2 cm magasan ráhalmozzuk.

A tejszín tetejére ráhelyezzük a fondanttal bevont fánkokat, és kis tortapapírban tálaljuk.