Ajánld ismerőseidnek!
Hozzávalók:
5 tojás
15 dkg kristálycukor
13 dkg liszt
2 dkg cukrozatlan kakaópor
0,5 cs. sütőpor
2 cs. vaníliás pudingpor
5 ek. kristálycukor
8 dl tej
20 dkg vaj
0,5 kg eper
1 cs. piros tortazselé
2,5 dl víz
2 ek. kristálycukor
Elkészítése:
A piskótát még előző nap este megsütöttem.
A tojásokat a cukorral habosra keverem.
A lisztet a kakaóport és a sütőport átszitáltam és a habhoz kevertem, de ezt már kézzel, hogy ne törődjön össze a tojáshab.
Az előmelegített gázsütő 4-5 fokozatán fél óra alatt megsütöttem. De minden sütő más ezért ez a fél óra csak nekem fél óra!!!!!!!!
A pudingport egy kevés tejjel és a cukorral együtt simára kevertem és felöntöttem a többi tejjel.
Állandó kevergetés mellett sűrű pudingot főztem belőle.
Folpackkal rögtön lefedtem a lábast, hogy amíg hűl ne képződjön rajta vastag bőr.
A piskótát két lapba vágtam.
A krém 3/4 részével megtöltöttem.
Ráhelyeztem a felső lapot, megnyomkodtam a tetejét.
Erre rákentem a maradék krémet.
Az előre megmosott, megszárított, félbevágott epreket sűrűn rápakoltam a sütemény tetejére.
A piros tortazselét a tasakon leírtak szerint elkészítettem:
A zseléporhoz hozzáadtam a cukrot és a 2,5 dl vízzel simára kevertem.
1 percig forraltam.
Amikor már hűlt és látszott, hogy kocsonyásodik akkor a sütemény tetejére kanalaztam.
Próbáltam úgy rátenni, hogy minden eperszemet be tudjak vonni vele.
Hűtőbe tettem, de mint mindig most sem vártam meg azt, másnap szeleteljem fel.