Ajánld ismerőseidnek!
hozzávalók:
50 dkg liszt
17 dkg margarin
2.5 dkg élesztő
1/2 dl tej
1 kis pohár tejföl
4 kk. só
1 mk. cukor
1 db tojás
10 dkg durvára reszelt trappista sajt
A tetejére:
5 dkg füstölt reszelt sajt
1 db tojássárgája
Elkészítés módja
Az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk.
A lisztet egy tálba szitáljuk.
A sajt kivételével,jól összegyúrjuk.
Kisodorjuk,kétszer hajtogatjuk.
A kisodrott tésztát,a fele durvára reszelt sajttal megszórjuk,a 2. hajtogatásnál a másik fele sajttal szórjuk meg.
Hajtogatást 20 percenként végezzük,konyharuhával letakarva pihentetjük.
Sütőpapírral kibélelünk egy tepsit.
2 cm vastagságúra sodorjuk,tojássárgával lekenjük,az 5 dkg füstölt reszelt sajttal megszórjuk.
Fél órát a tepsiben még pihentetjük.
180-200 fokon megsütjük
50 dkg liszt
17 dkg margarin
2.5 dkg élesztő
1/2 dl tej
1 kis pohár tejföl
4 kk. só
1 mk. cukor
1 db tojás
10 dkg durvára reszelt trappista sajt
A tetejére:
5 dkg füstölt reszelt sajt
1 db tojássárgája
Elkészítés módja
Az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk.
A lisztet egy tálba szitáljuk.
A sajt kivételével,jól összegyúrjuk.
Kisodorjuk,kétszer hajtogatjuk.
A kisodrott tésztát,a fele durvára reszelt sajttal megszórjuk,a 2. hajtogatásnál a másik fele sajttal szórjuk meg.
Hajtogatást 20 percenként végezzük,konyharuhával letakarva pihentetjük.
Sütőpapírral kibélelünk egy tepsit.
2 cm vastagságúra sodorjuk,tojássárgával lekenjük,az 5 dkg füstölt reszelt sajttal megszórjuk.
Fél órát a tepsiben még pihentetjük.
180-200 fokon megsütjük
Forrás: Konyhamánia Edit Módra (Vass Lászlóné Edit) receptje