Ajánld ismerőseidnek!
A puffadás nagyon kellemetlen érzés, amit sokan gyógyszerekkel enyhítenek, amelyeknek akár káros hatásaik is lehetnek. A gyógynövények ezzel szemben természetes módon enyhítik a puffadást, jótékony hatással vannak az emésztésre.
A puffadás ellenszerei:
A gyömbér jótékony hatással van az emésztésre, így megelőzésként is használhatjuk. Egy teáskanálnyi friss reszelt gyömbérre öntsünk egy bögre forró vizet, hagyjuk állni 10 percig, majd szűrjük le és ízesítés nélkül kortyolgassuk el. Ha felpuffadtunk ez gyors segítséget nyújthat. Ha szeretnénk megelőzni a kellemetlen tüneteket, étkezés előtt fogyasszunk egy kevés friss gyömbért, vagy igyunk egy bögre gyömbérteát.
A borsmenta serkenti az emésztést, így ha borsmentateát fogyasztunk a felfúvódás általában elkerülhető. Két teáskanálnyi szárított borsmentára öntsünk egy bögre vizet, hagyjuk állni 10 percig, majd szűrjük le, édesítőszer nélkül igyuk meg. Naponta háromszor érdemes inni egy bögrényit ebből a teából. Gyomorégés és reflux esetén viszont ne alkalmazzunk borsmentát, mert erősítheti a tüneteket.
Az édeskömény az egyik leghatékonyabb természetes szer, amivel csökkenthető a puffadás. Ha túl sokat ettünk és úgy érezzük, felfúvódtunk, rágcsáljunk el fél teáskanálnyi édesköményt. Teaként is elfogyaszthatjuk, ekkor 1 teáskanálnyi édesköményre öntsünk egy bögre forróvizet és hagyjuk állni néhány percig, majd ízesítőszerek nélkül kortyolgassuk el.
A puffadás megelőzése érdekében naponta kétszer együnk élőflórás joghurtot, ez ugyanis védi a gyomrot és elősegíti az emésztést. A puffasztó ételeket, mint a bab, a káposzta, a mazsola érdemes kerülni, vagy csak kis mértékben fogyasztani. Ha rendszeresen előfordul a felfúvódás, meg kell figyelni, milyen élelmiszerek váltják ki és azokat kerülni kell. A fent említett teák gyors enyhülést hozhatnak, így természetes módon csökkenthetjük a kellemetlen panaszokat.
Forrás: http://bidista.com