MÁKOS ZSERBÓ



Ajánld ismerőseidnek!





Hozzávalók a tésztához:

45 dkg liszt, 20 dkg zsír, 1 evőkanál porcukor, 1/2 cs. sütőpor, 1/2 cs. élesztő, 1 egész tojás, 2 tojássárgája,tejföl 2-3 kanálnyi.

Mindent egy tálba teszünk, az élesztőt pici langyos, cukros tejben felfuttatjuk és könnyen nyújtható tésztát készítünk.






Töltelék:

30-40 dkg darált mák, citrom héja, cukor ízlés szerint, ezeket összekeverjük

A tésztát 4 részre osztjuk. Első lap tepsibe, megkenjük lekvárral, rászórunk mákot, és így folytatjuk tovább. Megszúrkáljuk a tetejét, kelesztjük és megsütjük.

tepsi mérete: 30 x 35 cm, hőfok: 180 - 200 fok 

Forrás:  Konyhamánia Edit Módra (Vass Lászlóné Edit) receptje