KONYAKMEGGYES SZELET


Ajánld ismerőseidnek!




A kakaós tésztához:

30 dkg liszt
1/2 cs sütőpor
1 ek keserű kakaópor
5 dkg kristálycukor
5 dkg margarin
2 tojássárgája
1 dl tej

A piskótához:

4 tojás
4 ek liszt
4 ek kristálycukor

A krémhez:

4 ek liszt
5 dl tej
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
2-3 kk konyakmeggy aroma
1 üveg magozott meggybefőtt





A kakaós tésztához a lisztet a sütőporral, a kakaóporral és a cukorral jól összekeverjük, majd a szobahőmérsékletű margarinnal, a tojássárgákkal és a tejjel rugalmas tésztát gyúrunk.
Két gombócra osztjuk, és 30x30 cm-es négyzetre kinyújtjuk mindkettőt.
Előmelegített sütőben 10-10 perc alatt egymás után kisütjük a lapokat.

A piskótához a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd belekeverjük a lisztet, és a felvert tojásfehérjével óvatosan piskótatésztát keverünk.
Egy nagy, sütőpapírral bélelt tepsiben 15 perc alatt piskótát sütünk. Hagyjuk kihűlni, majd 1 cm-es kis kockákra felvágjuk.

A krémhez a lisztet a tejben simára keverjük , sűrű krémmé főzzük, és hagyjuk kihűlni.
A puha margarint porcukorral habosra keverjük, majd a kihűlt krémmel jól összedolgozzuk, és konyakmeggy aromával ízesítjük.

A piskótakockákat és a lecsöpögtetett meggyet beleforgatjuk a krémbe. Ezzel egyenletesen megkenjük az egyik kakaós tésztalapunkat, és a másikkal befedjük, jól le is nyomkodjuk.

Tetejét csokival bevonjuk, majd másnap szeleteljük. 


      f         MEGOSZTÁS A FACEBOOKON      

Forrás:  Konyhamánia Edit Módra (Vass Lászlóné Edit) receptje