Nevesincs sütemény


Ajánld ismerőseidnek!




  Hozzávalók a tésztához:

20 dkg liszt
16 dkg margarin
1 tojás sárgája
csipet só
3 ek langyos tej
1/2 cs sütőpor
3 ek porcukor

A hozzávalókból tésztát készítünk és egy-két órát a hűtőben pihentetjük. 
Ketté osztjuk, az egyik lapot tepsiben megsütjük, majd félre tesszük. Ugyan ebbe a tepsibe tesszük a másik kinyújtott lapot, amit megkenünk tetszés szerinti lekvárral. 

Töltelék:

3 ek kakaópor
15 dkg darált dió
4 tojás és a tojásfehérje ( ami a tésztából megmaradt ) 
20 dkg cukor
1 cs sütőpor


Tojások fehérjéből habot készítünk, félre tesszük. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk a diót, amiben elkevertük a kakaóport és a sütőport. Óvatosan összevegyítjük a masszánkat a habbal, majd a lekvárral megkent tésztára öntjük és megsütjük 160-170 fokon.

ha megsült kihűtjük és a következő krémmel kenjük meg:

Krém:
1/2 liter tej
2 cs. vaníliás pudingpor
15 dkg porcukor
15 dkg margarin


A tejben megfőzzük a pudingot, hűtjük. A porcukrot a margarinnal habosra keverjük, majd a két masszát összevegyítjük.


Ezzel a krémmel megkenjük a diós tésztánkat a másik lappal pedig befedjük. Hűtőbe tesszük és másnap szeleteljük. Tetejét porcukorral meghintjük.

Én nem vártam másnapig :) Óvatosan szeleteltem egy-két óra elteltével :))

Tepsi mérete: 35x20 cm  


Forrás:  Konyhamánia Edit Módra (Vass Lászlóné Edit) receptje