Ajánld ismerőseidnek!
Tészta:
• 45 dkg liszt
• 15 dkg cukor
• 4 dkg vaj
• 1 tojás
• 2 evőkanál méz
• 2,5 evőkanál tejföl
• 1 kávéskanál szódabikarbóna
• 45 dkg liszt
• 15 dkg cukor
• 4 dkg vaj
• 1 tojás
• 2 evőkanál méz
• 2,5 evőkanál tejföl
• 1 kávéskanál szódabikarbóna
Töltelék:
•
18 dkg vaj
• 20 dkg vaníliás porcukor
• 2 dl tej
• 2 evőkanál búzadara
• savanykás lekvár (lehetőleg málna)
Máz:
• 15 dkg tej tortabevonó (ebből reszelünk is)
• 2-3 evőkanál vaj
Ezalatt a krémhez a vajat a vaníliás porcukorral habosra kikeverjük. A grízt a tejben üvegesre főzzük, majd ha kihűlt, összekeverjük a vajjal. Géppel jól kihabosítjuk.
Az egyik lapot bekenjük a krém felével, rátesszük a második lapot, és megkenjük savanykás lekvárral, majd rátesszük a harmadik lapot, s megkenjük a krém második felével. Ezután ráhelyezzük a negyedik lapot, deszkával jól lenyomjuk. Ha jól összepréselődött, csokoládémázzal bevonjuk, csokoládéreszelékkel megszórjuk.
Szabókiné Jung Andrea receptje