Ajánld ismerőseidnek!
Tészta:
50 dkg liszt
10 dkg porcukor
25 dkg méz
6 dkg margarin
1 egész tojás
1 kávéskanál fahéj
1 kávéskanál mézeskalácsfűszer
2 kávéskanál szódabikarbóna
A mézet meglangyosítjuk a margarinnal, míg felolvad. A lisztbe elkeverjük a fűszereket, szódabikarbónát. Hozzáadjuk a tojást és a margarinos mézet. Jól összedolgozzuk. Ha lágy tehetünk még bele lisztet. nekem tökéletes volt a tészta így is. Lezárt dobozba tesszük és pihentetjük egy napig. Nálam annyi sem volt, reggel 8-kor bekevertem a tésztát és délután 6-kor sütöttem a lapokat.
4 lapot készítünk, kb. 30x35-ös méretű tepsiben. 200 fokon sütjük. Vigyázz! Gyorsan sül!
Krém:
1 l tej
2 dl búzadara
vanília aroma vagy vaníliás cukor
40 dkg margarin / vaj
40 dkg porcukor
A tejben sűrűre főzzük a darát és kihűtjük. A puha margarint / vajat habosra keverjük a porcukorral, vaníliával. Összekeverjük a két masszát és betöltjük a lapokat és fél napot pihentetjük.