Ajánld ismerőseidnek!
Hozzávalók a tésztához:
30 dkg finomliszt
20 dkg margarin
10 dkg porcukor
1/2 sütőpor
csipet só
1-2 ek. tejföl
1 db felvert tojás fele
A töltelékhez:
1 kg reszelt alma
1 mk. őrölt fahéj
2-3 ek. méz vagy cukor ízlés szerint(függ az alma "milyenségétől",savanyúbb vagy édesebb)
A tészta lekenéséhez :
1 felvert tojás fele 1 ek. tejjel,1 mk. cukorral összekeverve
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk.
Egy 22 × 34 cm –es tepsit sütőpapírral kibélelünk.
A tölteléket elkészítjük.
A reszelt almát a mézzel,fahéjjal puhára pároljuk.
A tésztát elfelezzük.
Felét kinyújtjuk tepsi méretre és bele tesszük.
Darált dióval vagy zsemlemorzsával megszórjuk,a kihűlt tölteléket ráhalmozzuk,majd elsimítjuk.
A másik tésztát is kinyújtjuk,majd a tölteléket befedjük.
A felvert tojást,tejet,cukrot összekeverjük,a tésztát lekenjük.
villával csíkokat húztam rá,majd megszurkáltam.
200 fokra melegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.