NÉMET TÚRÓS MÁKOS TÉSZTA! ENNÉL EGYSZERŰBB ÉS KÁPRÁZATOSABB MÁKOS RECEPT NEM LÉTEZIK!


Ajánld ismerőseidnek!



Ezt a német süteményt egyszer az életben muszáj kipróbálni! Elsősorban azért mert a túró és a mák nagyon egészséges, másodsorban pedig azért, mert könnyű elkészíteni, még egy kezdő háziasszony is meg tudja csinálni és nagyon finom!

Hozzávalók a tésztájához:
300 g liszt,
130 g vaj,
100 g cukor.

A töltelékhez:
750 ml tej,
150 g cukor,
100 g vaj,
250 g túró,
1 db tojás,
150 g mák,
150 g gríz.



Elkészítés:
Készítsük el a tésztát, keverjük össze jól a vajat, a cukrot és a lisztet. Az elkészített tészta 2/3 részét tegyük egy sütőformába, nyomkodjuk bele és igazítsuk el rendesen, majd tegyük be a hűtőbe. Tegyük egy kisebb lábasba a tejet, a cukrot és a vajat, majd lassú tűzön kavargatva főzzük. Amikor a tej elkezd főni tegyük bele a mákot és a grízt, kavargatva főzzük 10 percet, majd vegyük le a tűzhelyről. Egy tejföl állagú krémet kell kapnunk. Egy robotgép segítségével kavarjuk ki a tojást a túróval, majd adjuk hozzá a már nem forró mákos keverékhez. Az elkészült tölteléket tegyük rá a sütőformában lévő tésztára. A tészta másik részét csipkedjük rá a töltelékre. 180 fokos sütőben süssük 1 órán át. Jó étvágyat!