Ajánld ismerőseidnek!
Számtalan karfiolos receptet kipróbáltunk már, ez azonban hatalmas kedvenc lett. A fokhagymás öntet adja meg a kellemes ízét, aminek képtelenség ellenállni. Képtelenség annyit készíteni belőle, hogy holnapra is maradjon!
Hozzávalók:
1 fej karfiol (kb. 400 g)
300 g csirkemell
2 hagyma
3 burgonya
2 paradicsom
100 g sajt
100 g tejföl
2 tojás
3 gerezd fokhagyma
só
bors
Elkészítés:
A karfiolt nagyjából 10 percig főzzük sós vízben, majd szűrjük le és törjük apróra. A csirkemellet is főzzük meg sós vízben, majd szeleteljük fel. A hagymát vágjuk karikára, a paradicsomot aprítsuk fel. A tejfölt keverjük össze a felvert tojásokkal, fűszerezzük és adjuk hozzá a zúzott fokhagymát. A burgonyát hámozzuk meg és vágjuk vékony szeletekre Egy tepsit kenjünk ki vajjal és rakjunk bele egy réteg burgonyát, rá egy réteg húst, hagymát, karfiolt, paradicsomot, majd öntsük rá a tejfölös szószt és szórjuk meg reszelt sajttal. Tetszés szerint petrezselyemzölddel is díszíthetjük. 180 fokos sütőben nagyjából 30 perc alatt süssük meg.