Ajánld ismerőseidnek!
Hozzávalók a tésztához:
15 dkg cukor
6 dkg margarin
5 evőkanál méz
2 egész tojás
1 tojássárgája
1,5 kávéskanál szódabikarbóna
52 dkg liszt.
Fazékba tesszük a margarint, felolvasztjuk, hozzáadjuk a mézet, cukrot. Folyamatosan kevergetjük. Hozzáadjuk az előzőleg kikevert tojásokat majd a szódabikarbónát. Ettől jó habos lesz a masszánk. Levesszük a tűzről, hozzákeverjük a lisztet. Deszkán átgyúrjuk a tésztát, de vigyázzunk, mert meleg! Négy részre osztjuk és megsütjük a lapokat. Ez a mennyiség nagy tepsi méretéhez elegendő.
Tepsi méret: 30 x 35 cm
Krém:
1,5 liter tej
5 csomag vaníliás puding
cukor ízlés szerint ( kb. 25 dkg )
1,5 csomag margarin
A tejből elveszünk kb. 3 dl, amiben elkeverjük a pudingport. A többit felforraljuk, elkeverjük benne a cukrot, majd megfőzzük a pudingot.
Ha kihűlt hozzáadjuk a habosított margarint.
Lapok sárgabarack lekvárral megkenve és kakaópor van a krém egy részében.
Megtöltjük a lapokat és jól kihűtjük. Ízlés szerint bevonhatjuk csokival vagy csak leporcukrozzuk