Puncs szelet


Ajánld ismerőseidnek!




Hozzávalók:
A tészta hozzávalói: 
50 dkg liszt 
20 dkg vaj / margarin
2 db tojás 
½ cs. sütőpor 
15 dkg porcukor 
4-5 evőkanál tej / nálam 4 kanál/ 

A töltelékhez: 
1 lap összetördelve
1 evőkanél kakaópor
Szirup:
30-40 dkg lekvár / nálam vegyes gyümölcsízű /
15 dkg cukor
1 dl víz
50 ml rum / nálam rumaroma egy üveg 30 ml /

Máz:
25 dkg porcukor
4 evőkanál meggylé

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két fele vesszük, az egyik részt ismét két fele. Így két vékonyabb és egy vastagabb (32x20-es tepsi) tésztát nyújtunk belőle és 180 C fokos előmelegített sütőben megsütjük, kb. 10-12 perc alatt. Kihűtjük.
A szirup hozzávalóit felforraljuk és hagyjuk kihűlni.
A kihűlt, vastagabb tésztát szétmorzsoljuk egy tálba és hozzáadjuk a kakaóport, majd leöntjük a sziruppal és jól elkeverjük.
Az egyik lapot megkenjük vékonyan lekvárral, / Nálam ez is vegyes gyümölcs volt, mivel a szirupba is ilyen került. / rásimítjuk a tölteléket, lekenjük lekvárral és befedjük a másik lappal. Pár órára (egy éjszakára) lenyomatjuk. A máz hozzávalóit addig keverjük, amíg szép fényes nem lesz. Rákenjük a tészta tetejére és hagyjuk megdermedni. Hűtőben hűtjük. Amikor kész, lehet szeletelni.
Jó étvágyat kívánok hozzá! 

      f         MEGOSZTÁS A FACEBOOKON   

Forrás:  Konyhamánia Edit Módra (Vass Lászlóné Edit) receptje