KÓKUSZKRÉMES CSOKOLÁDÉS SZELET, SÜTÉS NÉLKÜL! ÉDES CSODA, AMIT MINDENKI SZERET!


Ajánld ismerőseidnek!





Vásárolhatunk bármilyen kekszet, nekünk a kakaós a kedvencünk. Ez a sütemény úgy tökéletes ahogy van, csak nehéz kivárni, mire lehűl! Nincs az a mennyiség, ami el ne fogyna az ilyen finomságokból!

Hozzávalók:
600 g háztartási keksz
900 ml tej
2 tojás
200 g cukor
150 g kókuszreszelék
3 evőkanál kukoricakeményítő
10 g vaníliás cukor
70 g vaj
Csokimáz
16 dkg étcsokoládé
1 teáskanál vaj
Kakaómáz
5 evőkanál porcukor
2 evőkanál kakaópor
1 teáskanál vaj
50 ml tej




Elkészítése:
Egy edénybe öntsük bele a tejet és adjunk hozzá 100 g cukrot. Egy tálban keverjük össze a tojásokat a maradék cukorral és a keményítővel, lassan öntsük hozzá a tejet és keverjük csomómentesre. Lassú tűzön, vagy vízgőz fölött főzzük amíg a krém besűrűsödik. Ha megfőtt, levesszük a tűzhelyről és hozzákeverjük a vaníliát és a kókuszt. Hozzáadjuk a vajat. Ha lágyabb ízhatást szeretnénk, keverhetünk hozzá több vajat is. Egy kisebb tepsibe tegyünk egy réteg kekszet szorosan egymás mellé, kenjük meg egy réteg krémmel. Így rétegezzük a hozzávalókat, amíg van a kekszből és a krémből. A tetejét bevonhatjuk olvasztott csokoládéval, vagy kakaómázzal. A mázat nagyon könnyen elkészíthetjük, csak keverjük össze a hozzávalókat, de arra figyeljünk, hogy a tej meleg legyen, kavargassuk amíg szép sima lesz. A sütit tegyük hűtőbe pár órára, hogy a keksz megpuhuljon.


A videóban láthatod, hogyan készül:






Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is