Ajánld ismerőseidnek!
Mikor nincs kedved a bonyolult süteményekhez, próbáld ki ezt a káprázatos receptet. A hozzávalók kiméréséhez 2,5 dl-s bögrét használunk. A torta krémje először furcsán hangzott, de csak amíg meg nem kóstoltuk!
Hozzávalók:
3 tojás
1 bögre joghurt
1 bögre cukor
fél teáskanál szódabikarbóna 1 teáskanál citromlével felfuttatva
2 bögre liszt
9 evőkanál olaj
1 evőkanál kakaópor
A krémhez:
500 g zsíros tejföl
100 g cukor
vaníliaaroma
1 teáskanál reszelt narancshéj
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit tedd egy tálba és keverd össze, az állaga sűrű lesz. A tésztát oszd két részre, az egyikhez keverd hozzá a kakaóport. A fehér tésztát öntsd kikent, kilisztezett tortaformába és 180 fokos sütőben nagyjából 25 perc alatt süsd meg. A kakaós tésztát is így készítsd el. A tésztákat hagyd kihűlni, majd vágd ketté.
A krém alapanyagait keverd össze. Egy lapot tégy tálcára, kend meg a krémmel, majd fedd be egy másik lappal, így rétegezd, amíg el nem fogynak az alapanyagok. A sütemény tetejét is kend meg a krémmel és tetszés szerint díszítsd kakaóporral. A krémbe gyümölcsöt is keverhetsz, így még ízletesebb lesz.