Ajánld ismerőseidnek!
Hozzávalók
Tészta:
50 dkg liszt
15 dkg zsír
5 dkg élesztő
2,5 dl tej
1 ek cukor
1 ek só
Töltelék:
10 dkg sonka
1 pohár (kicsi)tejföl
10 dkg sajt
fél fej vöröshagyma
Elkészítés
A tejben elkeverjük a cukrot, majd meglangyosítjuk. A langyos-cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Egy tálba beleszórjuk a lisztet, a zsírt felolvasztjuk, majd a liszthez adjuk a felfuttatott élesztővel együtt. Csipet sót adunk hozzá, majd alaposan összegyúrjuk. Duplájára kelesztjük. A töltelék hozzávalóiból a sonkát, sajtot és a hagymát apróra összedaraboljuk, majd elkeverjük a tejföllel és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Ha a tészta megkelt alaposan átdolgozzuk, majd vékonyra kinyújtjuk. Egyforma négyzeteket vágunk belőle, és mindegyik négyzetre teszünk a töltelékből. Átlós sarkait egymásra helyezzük. Az elkészült papucsokat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és 15-20 perc alatt megsütjük.