Sajtos-sonkás-tejfölös papucs


Ajánld ismerőseidnek!






Hozzávalók
Tészta:

50 dkg liszt
15 dkg zsír
5 dkg élesztő
2,5 dl tej
1 ek cukor
1 ek só

Töltelék:

10 dkg sonka
1 pohár (kicsi)tejföl
10 dkg sajt
fél fej vöröshagyma





Elkészítés
A tejben elkeverjük a cukrot, majd meglangyosítjuk. A langyos-cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Egy tálba beleszórjuk a lisztet, a zsírt felolvasztjuk, majd a liszthez adjuk a felfuttatott élesztővel együtt. Csipet sót adunk hozzá, majd alaposan összegyúrjuk. Duplájára kelesztjük. A töltelék hozzávalóiból a sonkát, sajtot és a hagymát apróra összedaraboljuk, majd elkeverjük a tejföllel és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Ha a tészta megkelt alaposan átdolgozzuk, majd vékonyra kinyújtjuk. Egyforma négyzeteket vágunk belőle, és mindegyik négyzetre teszünk a töltelékből. Átlós sarkait egymásra helyezzük. Az elkészült papucsokat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és 15-20 perc alatt megsütjük.

Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is