Ajánld ismerőseidnek!
HOZZÁVALÓK
100 g étcsokoládé
120 g vaj
150 g cukor
4 tojás
120 – 150 g liszt
1 teáskanál sütőpor
300 g tehéntúró
1 tasak vaníliás cukor
300 g meggy
csipet só
ELKÉSZÍTÉSE
A csokoládét tördeld apró darabokra, majd tedd egy tálba a vajjal együtt és olvaszd fel. 2 tojást verj fel, 50 g cukorral, add hozzá a csipet sót és a vaníliás cukrot. A kihűtött csokoládét keverd hozzá. Add hozzá a 120 g lisztet és a sütőport. Robotgéppel dolgozd össze, ha szükséges, adj hozzá még egy kevés lisztet, a tészta lágy legyen.
Készítsük el a túrókrémet: a túrót keverd ki a maradék cukorral és a 2 tojással. Robotgéppel keverd habosra.
Egy 20 cm átmérőjű tortaformát kenj ki vajjal és öntsd bele a tészta 1/3-át. Kend rá a túrókrém felét, a kimagozott meggy felét szórd rá. Majd erre egy réteg csokoládés tészta, egy réteg túrókrém, meggy és újra csokoládés tészta kerül. 180 fokos sütőben nagyjából 40 perc alatt megsütjük. A formában hagyjuk kihűlni, majd porcukorral megszórva kínáljuk.