Egyszerű, élesztős almás pite


Ajánld ismerőseidnek!





 

A tésztához: 
50 dkg liszt, 
10 dkg porcukor,
 25 dkg margarin,
 2 tojás sárgája,
 1 cs. vaníliás cukor, 
3 dkg élesztő,
 1 dl tej,
 pici só

A töltelékhez: 
2 kg alma lereszelve, levétől kinyomkodva, 
10 dkg cukor, 
2 evőkanál méz,
 fahéj, 
1 citrom reszelt héja, 
fél citrom leve





Az almatöltelék alá 1 marék kekszmorzsa

Először készítsük el a tölteléket.

Az élesztőt a cukor felével langyos tejben futassuk fel, majd a többi hozzávalóval gyúrjuk össze. Nagyon jó rugalmas tésztát kapunk. Osszuk kétfelé. Egyik felét kisodorva a sűtőpapírral bélelt gáztepsibe helyezzük, megszórjuk kekszmorzsával. Ráterítjük a tölteléket, majd a tészta másik feléből sodort lappal befedjük. Villával megszúrkáljuk, tejjel megkenve sütjük.

Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is

      f         MEGOSZTÁS A FACEBOOKON      
Forrás:  Konyhamánia Edit Módra (Vass Lászlóné Edit) receptje