Ajánld ismerőseidnek!
A tésztához:
50 dkg liszt,
10 dkg porcukor,
25 dkg margarin,
2 tojás sárgája,
1 cs. vaníliás cukor,
3 dkg élesztő,
1 dl tej,
pici só
A töltelékhez:
2 kg alma lereszelve, levétől kinyomkodva,
10 dkg cukor,
2 evőkanál méz,
fahéj,
1 citrom reszelt héja,
fél citrom leve
Az almatöltelék alá 1 marék kekszmorzsa
Először készítsük el a tölteléket.
Az élesztőt a cukor felével langyos tejben futassuk fel, majd a többi hozzávalóval gyúrjuk össze. Nagyon jó rugalmas tésztát kapunk. Osszuk kétfelé. Egyik felét kisodorva a sűtőpapírral bélelt gáztepsibe helyezzük, megszórjuk kekszmorzsával. Ráterítjük a tölteléket, majd a tészta másik feléből sodort lappal befedjük. Villával megszúrkáljuk, tejjel megkenve sütjük.